پیش بینی قیمت دلار 22 فروردین 1402 / جذابیت سرمایه‌گذاری در دلار کاهش می‌یابد؟

طلا و ارز
بهابین

امروز قیمت دلار به کف کانال پنجم رسید. در کنار سیگنال‌های مثبتی که از حوزه سیاسی ارسال می‌شود، به نظر می‌رسد توجه برخی سرمایه‌گذاران هم از بازار دلار به بورس معطوف شده است. آیا این به معنای کاهش جذابیت دلار برای سرمایه‌گذاران است؟

به گزارش تجارت‌نیوز امروز قیمت دلار رند شد و در کف کانال ۵۰ هزار تومانی ایستاد. این اسکناس آمریکایی نزدیک به یک هفته است که در مرز قیمت ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان نوسان دارد و در محدوده مذکور محبوس شده است. به نظر می‌رسد تغییر قوانین فروش دلار توافقی از سویی و اخبار مساعد سیاسی از سوی دیگر باعث شده این اسکناس آمریکایی دست پایین را بگیرد.

فعالان بازار معتقدند اخبار حوزه سیاست در روزهای اخیر توانسته قیمت دلار را در روند کاهشی قرار دهد. سفر هیأت سعودی به ایران و احتمال بازگشایی سفارت عربستان در حوالی عید فطر، سفر شمخانی به وین، پیشنهاد توافق موقت آمریکا به ایران، پیشنهاد جدید گروسی به آژانس انرژی اتمی و آزادسازی سه میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در ژاپن در ازای تبادل زندانیان، پنج خبری بود که دست جناح کاهشی را بالا برد.

در روزهای گذشته برخی تحلیلگران رونق بازار بورس و افزایش بازدهی بازار سهام را هم به عنوان عامل دیگری برای کاهش جذابیت ورود به بازار دلار و انتقال پول از بازار ارز به بورس مطرح می‌کنند.

علی طباطبایی کارشناس اقتصادی با اشاره به حفظ محدوده قیمت دلار در روند فعلی به تجارت‌نیوز گفت:«دلار نه خیلی بالا خواهد رفت و نه خیلی پایین می‌آید. به نظرم این اسکناس آمریکایی تقریبا باثبات خواهد ماند.»

وی با اشاره به اخبار مساعد سیاسی در روزهای اخیر خاطرنشان کرد:« با توجه به رویدادهای سیاسی که در کشور در حال وقوع است افزایش قیمت دلار را در کوتاه مدت پیش‌بینی نمی‌کنم هر چند نزول سنگینی را  نیز شاهد نخواهیم بود.»

وی پیش از این نیز به روند مذاکرات برجام اشاره کرده بود که در صورت عدم موفقیت ایران دلار قیمت‌های بالای ۴۸ هزار تومان را نیز خواهد دید.

طباطبایی افزود: «مذاکرات موفقیت آمیز برجام و موضوع توافق، وزنه سنگینی بر تعیین و تکلیف قیمت دلار است در صورت انجام توافق می‌توان امید داشت تا یک سال آینده این اسکناس آمریکایی به محدوده زیر ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان برگردد در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بازار ساز در بازار نقش دارد و بیشتر روی کف سازی‌ها نقش‌آفرینی می‌کند خاطرنشان کرد:«در حال حاضر سیاست بانک مرکزی جمع‌آوری نرخ‌های متعدد از بازار و نزدیکی قیمت دلار نیما و مبادله‌ای به یکدیگر است.»

گفتنی است در روزهای گذشته برخی از تحلیلگران بازار ارز برگشت دلار به کانال چهارم را دور از ذهن می‌دانستند؛ این در حالی است که در معاملات بازار آزاد برای لحظاتی پیش از بسته شدن معاملات، اسکناس آمریکایی کانال ۴۰ هزار تومان را لمس کرد؛ اما در کف کانال پنجم معاملات بسته شد.

بازارهای همسایه اما روند متفاوتی با دلار تهران داشتند و کمی گران شدند. دلار هرات با افزایش ۱۵۰ تومانی نسبت به دیروز با قیمت ۵۰ هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه به کانال پنجم برگشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۸۰ تومان معامله شد. درهم امارات اما کاهش قیمت داشت و به کانال ۱۳ هزار تومانی برگشت. در لحظه نگارش این گزارش درهم امارات با قیمت ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان معامله می‌شود.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه اخبار ارز و طلا بخوانید.