مسیر فروش آنلاین به روسیه هموارتر از همیشه است
باتوجهبه تعاملات روبهرشد ایران و روسیه، نیاز به فضایی وجود داشت که کسبوکارهای آنلاین ایرانی بتوانند به بازار روسیه وارد شوند. این امر مشابه اتفاقاتی است که برای کشورهای ترکیه، گرجستان و قرقیزستان افتاده و آنها مدتی است که به این بازار ورود کردهاند.
شرکت یکپی از سال ۱۴۰۰ وارد بازار روسیه شده و تعاملاتی را در حوزه ارائه تکنولوژیهای مالی با چندین بانک و پلتفرم روسی آغاز کرده است. در طی این چند سال، این شرکت توانسته است خدمات مختلفی را با همکاری بانکهای روسی در داخل این کشور ارائه دهد.
یکی از موانع اساسی برای ورود کسبوکارهای ایرانی به بازار روسیه، عدم وجود راهکاریهای لازم برای فروش آنلاین به روسیه بهخصوص در حوزه دریافت پول از مشتریان روسی بود. به همین دلیل، یکپی در یک سال و نیم گذشته تمرکز ویژهای بر تعامل با چندین بانک روسی داشته تا درگاه بانکی آنلاین روبل را برای کسبوکارهای ایرانی فراهم کند.
پس از انجام تستهای متعدد و تعاملات با بانکهای روسی، فرایند آزمودن روی سندباکسهای این بانکها از شش ماه پیش آغاز شد. در نهایت، هفته گذشته یکپی موفق به امضای قرارداد تجمیعکننده خدمات پرداخت درگاههای روبل با بانک ازبر شد.
بهاینترتیب، یکپی بهعنوان اولین و تنها شرکت داری مجوز تجمیعکنندگی خدمات درگاههای بانکی شبکه میر روسیه، این خدمات را به کسبوکارها و مجموعههای ایرانی ارائه خواهد کرد.
در راستای این همکاری، در هفته قبل اولین تراکنش آنلاین در بستر همکاری یکپی و بانک ازبر انجام شد و در آخرین اقدام یکپی توانست مجوز ارائه درگاه آنلاین پرداخت روبل را برای فروش آنلاین شرکتهای ایرانی در روسیه، از بانک مرکزی روسیه دریافت کند.
این اقدام آغازگر فرصتی جدید برای کسبوکارهای آنلاین، استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان است تا بتوانند در بستر آنلاین درگاههای پرداخت دریافت کنند و شهروندان روسی نیز بتوانند بهصورت آنلاین از کسبوکارهای ایرانی خدمات بگیرند.
برایناساس مجموعههای ایرانی این امکان را دارند که به بازار ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت روسیه و کشورهای CIS دسترسی پیدا کنند و فرصتی برای رقابت با کشورهای منطقه در بازار روسیه داشته باشند.
امیر احسان برخورداری، مدیرعامل یکپی، در گفتوگو با راه پرداخت با اشاره به تسهیل ارتباطات بانکی ایران و روسیه، به اهمیت اولین تراکنش آنلاین در بستر همکاری یکپی و بانک ازبر پرداخت.
امیر احسان برخورداری بر اهمیت تسهیل قوانین گمرکی تأکید کرد و افزود: «شرکتهای ایرانی باید بتوانند بهراحتی محصولات خود را به روسیه ارسال کنند.»
مدیرعامل یکپی ادامه داد:«برای گسترش حضور آنلاین در بازار روسیه، نیازمند تسهیلات گمرکی و قوانین جدیدی برای کسبوکارهای آنلاین هستیم تا بتوانند محصولات خود را بهراحتی به روسیه ارسال کنند.»
او اضافه کرد:«همکاریهای گمرکی و حمایت نهادهای حاکمیتی میتواند به افزایش سهم اقتصاد دیجیتال و نیز ارتقای کیفیت محصولات ایرانی منجر شود. با این اقدامات، علاوه بر دسترسی به بازار روسیه، امکان گسترش همکاریها با کشورهای دیگر و اعضا بریکس نیز فراهم خواهد شد.»
امیر احسان برخورداری، به بررسی فرصتهای جدید برای گسترش حضور کسبوکارهای آنلاین ایرانی در بازار روسیه پرداخت. او با اشاره به روابط نزدیک ایران و روسیه، تصریح کرد که این ارتباطات بانکی میتواند به تسهیل فرایندهای تجاری کمک کند.
مدیرعامل یکپی معتقد است که باتوجهبه جمعیت ۱۸۰ میلیونی روسیه و نیاز این کشور به محصولات مختلف، ایران میتواند جایگزین مناسبی برای تأمین این نیازها باشد و این فرصتی عالی برای کسبوکارهای ایرانی است.
برخورداری گفت:«برای گسترش حضورمان در حوزه آنلاین بازار روسیه، نیاز داریم که کسبوکارهای آنلاین و کارآفرینان ایرانی بتوانند خدمات خود را ارائه دهند و مشتریان خوبی جذب کنند.»
او ادامه داد:«شرکتهای روسی بسیار مشتاق همکاری با ایران هستند و این نیاز به تسهیل قوانین گمرکی میتواند به کسبوکارها کمک کند تا علاوه بر دسترسی به بازار ۸۰ میلیونی ایران، به بازار ۱۸۰ میلیونی روسیه نیز راه یابند.»
مدیرعامل یک پی در خصوص تمایل روسیها برای ادامه همکاری اضافه کرد:«باتوجهبه محدودیتهای کشور روسیه در ارتباط با کشورهای جهان که پیدا شده است روسها ایران را بهعنوان کشوری که همسو با آنهاست میدانند و بسیار مشتاقاند که در این زمینه با ایران فعالیت کنند.»
برخورداری در ادامه اشاره کرد که کارمزدها برای کسبوکارهای مختلف بر اساس شبکه بانکی روسیه (میر) متفاوت است؛ اما قطعاً از زیرساختهای درگاههای بانکی بینالمللی که در جهان اتفاق میفتد و کارمزدهایی بین ۸ تا ۱۵ درصد دارد بسیار پایینتر قرار دارد.
به گفته او کارمزدهای ارائه شده بسیار رقابتیتر از زیرساختهای درگاههای بانکی بینالمللی است.
مدیرعامل یکپی همچنین به اهمیت رعایت استانداردهای بینالمللی برای موفقیت در بازار روسیه اشاره کرد و گفت: «شرکتهایی که به صادرات به کشورهای خارجی مانند روسیه میپردازند، باید استانداردهای مناسبی را رعایت کنند تا بتوانند با رقبای منطقهای خود رقابت کنند.»
او افزود:«ما باید از این فرصت استفاده کنیم و نباید مانند گذشته، فرصتهای مشابه را از دست بدهیم. اگر ما تعلل کنیم یا محصولاتی صادر کنیم که کیفیت آن مورد قبول بازارهای بینالملل نباشد این فرصت را از دست خواهیم داد.»
مدیرعامل یک پی در پایان تأکید کرد که مسیر فروش آنلاین به روسیه هموارتر از همیشه است و یکپی همواره بر این سعی دارد که حضور کسب کارهای آنلاین در سطح جهان تسهیل کند و در پلههای بعدی سرویسهایی برای کشورهای دیگر هم ارائه خواهد کرد.